Linzensoep

Een makkelijke maar oh zo lekkere linzen soep!

Ingredienten:

1 ui, grof gehakt
3 tenen knoflook. grof gehakt of geperst
200 gram wortel, grof gehakt
150 gram bleekselderij, grof gehakt
400 gram (1 blik) tomatenblokjes
300 gram rode linzen
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel milde papriekpoeder
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel kaneel
1 groente bouillonblokje
1200 ml water
verse koreander, fijn gehakt
170 gram (plantaardig) yoghurt

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de wortel en bleekselderij toe en roerbak een paar minuten mee.
Voeg de paprikapoeders, komijnpoeder en kaneel toe en roer even door. Doe dan de tomaatblokjes en de linzen in de pan, giet het water erbij en doe het bouillonblokje erbij.
Breng de linzensoep aan de kook en laat 25 minuten pruttelen. Gebruik een staafmixer om het mengsel grof of wat fijner te hakken, net wat je lekker vindt. Ik houd van een wat grovere soep.

Serveer de soep in een kom met wat (plantaardige, als je een vegan maaltijd wilt) yoghurt en koreander.

Een simpel eenpansgerecht dat nooit verveelt!

Een reactie plaatsen