Een recept uit het voormalige tijdschrift TIP dat al een paar decennia op de favorietenlijst staat.
De herkomst van de naam van dit gerecht zou hem zitten in het gegeven dat de dames van plezier dit gerecht graag aten omdat hun klanten dan niet met ze wilden zoenen vanwege de hoeveelheid knoflook die er in zit.
Ingredienten:
1 grote of 2 kleine uien, gesnipperd
2 winterpenen, grof gesneden
3 stengels bleekselderij, grof gesneden
8 tenen knoflook, geperst of heel fijn gesneden
2 dl olijfolie
1 blik gepelde tomaten van 400 gram
1 theelepel gedroogde chili flakes
2 blikjes ansjovisfilets
2 eetlepels kappertjes
1 potje zwarte olijven, grof gesneden
500 gram pasta (ik gebruik altijd spaghetti)
fijngesneden platte peterselie
Bereiding:
Bak de ui, wortel, bleekselderij en de helft van de knoflook in 1 dl olijfolie op middelhoog vuur gedurende een minuut of 5. Voeg het blik tomaten toe, druk de tomaten een beetje fijn met een spatel en laat de saus 15 minuten sudderen.
Pureer de saus grof met een staafmixer.
Bak in 1dl olijfolie zachtjes de rest van de knoflook met de chili flakes voor 5 minuten. Voeg er dan de ansjovis aan toe en roer dit totdat de ansjovis uit elkaar valt en het een saus vormt met de olijfolie. Dit kost niet meer dan twee minuten. Voeg er dan de kappertjes en de olijven aan toe en roer dit nog even om.
Voeg het olijf/kappertjes/ansjovis mengsel toe aan de tomatensaus en laat deze saus nog 20 minuten zachtjes pruttelen.
Kook intussen de pasta. Schep als de saus klaar is de pasta door de saus en roer dit nog even een minuutje om.
Schep op een bord en bestrooi met de fijn gesneden peterselie.
Geniet ervan!