Italian Spicy Sausages

Na de euforie van vorige week wilde ik deze week nog eens worst maken. Mijn oog was gevallen op een lange ingrediënten lijst in Charcuterie en zodoende werden het de Italian Spicy Sausages. Wederom sneed de Lindenhoff een half varken uit en zodoende had ik weer de beschikking over een stuk varkensschouder en kinnebakspek inclusief wangetje.


1700 gram vlees/vet
25 gram zout (Dit is ongeveer 15 gram per kilo. Vorige keer gebruikte ik 18 gram per kilo, maar dat was iets te zout)
25 gram suiker
13 gram geroosterd en fijngemalen venkelzaad
6 gram geroosterd en fijngemalen korianderzaad
19 gram paprikapoeder
1 gram cayennepeper
19 gram fijngesneden verse oregano
19 gram fijngesneden verse basilicum
9 gram fijngemalen gedroogde rode peper
5 gram gemalen zwarte peper
200 ml rode wijn

Al het vlees in kleine blokjes gesneden. Van alle kruiden een mengsel gemaakt en door het vlees gemixt. Nachtje laten staan in de koeling. Vlees door de gekoelde vleesmolen gedraaid en daarna twee minuten gemixt in de Kitchenaid en de ijskoude wijn toegevoegd. Je krijgt dan een mooi plakkerig gehaktmengsel. Dit wederom door de gehaktmolen gedraaid maar nu met de worstvulset gemonteerd. Ik had nog genoeg darm over van de vorige keer. Deze keer was de oogst 2,25 meter worst, waarvan ik 16 worsten draaide.
Vanavond gegeten samen met een verse pasta en home-made pesto Genovese en het was heerlijk. De kruiden geven een heel bijzondere iets zoetige smaak maar ook het zoutgehalte was deze keer prima. Niet te veel, niet te weinig.

Italian Spicy Sausages
Italian Spicy Sausages

Een reactie plaatsen